2008-03-21

Grillade revbensspjäll

(Först, lessen att det inte är några bilder. Jag har ännu inte fått vanan att fota min matlagning. Det är först efteråt jag inser att kameran skulle hjälpt.)

På ICA fanns det tunnskurna revbensspjäll. Sådana där som man brukar grilla på sommaren.

Min plan: ugnskoka, och sedan bränn dem i ugnen!

Ugnsformen fylldes med (nerifrån och upp) revbensspjäll, zucchini, lök och salvia. Hällde lite vatten i botten.
In i ugnen på 150.

Efter sådär 75 minuter hade innertemp i köttet blivit 80 grader.

Jag skrapade ner alla grönsakerna i en kastrull och började koka bort överflödig vätska. Efter en stund även lite grädde och mjöl.
Ugnsformen hade nu bara revbensspjällen. På med en dressing av ingefärssirap. (Fick den i 30-års present, det finns begränsade tillämpningar för ingefärssirap. Revbensspjäll och ginger-ale-drinkar är egentligen det enda.)
Åter in i ugnen, grillen påslagen på max.

Och efter ett tag så är revbensspjällen klara!
(Nästa gång ska jag nog krydda revbenen hårdare. Mer salt, chiliflingor, kanske sirap, något sånt. Fast det blev gott ändå.)

/L

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är en jävla skillnad på enda och ända.

Leif Lundgren sa...

Sant, numera "enda".