2008-09-12

Brasato con porcini

Lite oengagerat gick jag runt på Ica idag och skulle hitat "något till middag".
Det fanns skivad lammbog!
Mmmm. Brasato!
(Alltså, ta en köttbit. bryn (kraftigt). Låt koka klart i vätska.)

Kameran var på idag, så det blir som bildvisning från en släktings chartersemester till Mallorca.

Alltså. Bryn köttet.
Sen, utan för kameran, ta ur köttet ur pannen, i med 400g hackad lök. Fräs.
Tillbaka med köttet.

Häll i vätska. Oftast har man rödvin. Lite sötma och en del syra är vad man egentligen är ute efter. Häll i lite sånt.
Fast lite mer syra och sötma skadar väl inte. Balsamvinäger (billig).
Mer grönsaker.
1) Morot
2) Karl-Johan svamp (torkad). Generösa mängder.
3) Rödbettor
Hackade rödbetor faller ner i panna. (Actionfoto!)
4) Ett halvkilo aubergine. (Ursaltad.)
5) 30-40 min.
Köttet börjar släppa från benen. Nu börjar det bli klart.
Servera!
/L

Inga kommentarer: