2008-09-28

Carbonara con galangal

Galangal: veckans krydda

Igår hittade jag galangal-rot nere på Konsum. Idag utnämner jag det till helgens krydda, ähh veckans krydda!

Igår lagade jag och föräldrarna en kyckling+trattkantarellsoppa+galangalrot. Det kommer nog ett inlägg om det snart.

Idag blev det en variant på Pasta Carbonara med galangalen.

Galangal är en släkting till ingefära, smaken är lite annorlunda, men de behöver samma tillredning. Antingen riv, eller hacka tok-fint. Kom ihåg att hacka tvärs fiberriktningen, så att det inte blir "träigt".

I övrigt gjorde jag som en vanlig carbonara.
Hacka bacon och fräs.
Hacka lök och fräs.
Krydda med lite timjan.

När det är klart, och pastan kokat klart, slå samman allt i en panna.
Ös över några skedar av pastavattnet. Och ett rått ägg. (Både vita och gula.)
Rör som en tok medans ägget koagulerar. (Helst ska tempraturen på pannan sänkas till under 60, slå på värme, sedan rör man medans ägg och pastavatten värms upp och sedan stelar lite, så det blir en äggsås. Men vem orkar egentligen.)

Servera:


Glöm inte parmesanosten, den är en viktig del av carbonaran!

/L

Inga kommentarer: