2009-01-18

Potatisbakelsens återkomst

Jag minnes en svunnen tid på 90-talet när det häftigaste man kunde få till en stekt köttbit var en potatisbakelse - lite smaksatt potatismos gratinerat i en muffinsform.

Potatisar
Förvandlas till pressad potatis. (Glöm inte muskot!) 
 
För att få lite smaker till potatisen, rota i kylskåpet för att hitta lite spännande saker. En stekt lök och en del brynt gammal fårticka som legat i frysen sen förra sommaren. Och varför inte en liten (60-80g) getost?
 
Ner i muffinsformar.
(Oftast brukar lite ost ovanpå gratineras. Jag tyckte det räckte med osten inuti.
  
In i ugnen 175 grader, 15-20 minuter.
Dock.
Se till att potatismosen inte är för vått. Det ska snarast vara lite väl torrt.
Annars kan det gå som för mig.
Ur formarna fick jag skopa någon halvt sammanhängande smet. (Ett trick mot detta är att blanda i ett ägg i smeten.)
  
Fast det blev gott, trots den tufsiga ytan på potatisen. 

/L

Inga kommentarer: