2009-01-24

Ragù delle pecore

Jag läste en gång att endast en vild och spontan italienare gifter sig med en kvinna utan att först smaka på hennes ragu, hennes köttfärssås. Man vet aldrig om den kan mäta sig emot hans mammas ragù. Jag tror inte att jag kommer ha det problemet. Jag kan ju alltid göra min egen, som idag...


I kyldisken hittade jag lammfärs idag.

Stek köttfärs. (Toppa den fräsande färsen med paprikapulver.)
Fräs 2 finhackade stora gula lökar
Finhacka 2-3 hg rotselleri
1 burk tomater.

Häll allt i en gryta tillsammans med salvia, oregano, lite getost, en halv flaska vin. (Jag hittade rosé.)

Tillsätt 30-60 minuters puttrande.


Häll ner i en panna och låt kika ihop med pastan.



Sen är det bara att servera. Och njuta!

/L

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vi tycker om din blogg för du skriver så avslappnat skönt om mat med steg-för-steg bilder..!! Därför vil vi nu skicka vidare en utmärkelse hos oss till dig.

Jessika & Jonas

Margareta Lundgren sa...

KUl att du fick en så fin kommentar!

Anonym sa...

Åh gud vad gott! mums!

Måste passa på att säga vilken inspirerande och läskande blogg du har! Det finns så himla mycket gott att hitta här! :-)