2009-04-27

Grillpremiär

Idag hade jag premiär för grillsässongen.
Jag hittade kammben, spareribs på Konsum.
Så jag drog ut min el-grill och kopplade in den. På men revbenen direkt, omarinerade och börja!
Sedan gjorde jag en glazing, allt för att spara tid.

Glazing blev en ordentlig bit av min frysta curry-pasta (kanske en matsked eller två), en ordentlig skvätt sweet-chili sås och lite från Liquid Smoke-flaskan. Det fick gå lite i micro så curryn smälte, sen rörde jag ihop smörjan och bredde ut på revbenen med en slickepott. Det hamnade på båda sidorna. Jag använde tricket att smeta in ovansidan, låta det ligga på och torka lite innan jag vände och smetade in andra sidan.

Sen på med locket igen! (Eftersom grillen bara ha 2kW, mot de 5-15 som man lätt får ur en bra kolgrill, så får den ha lock på, så lite värmen inte rymmer.)

Sen när den började verka klar fick brödet gå på.
Jag hade gjort bröd i helgen som fick lite extra upp-piffning på grillen.

Till detta rekommenderar jag selleri-tzatsiki, en riktig klassiker.

Gottigott gott!
/L

1 kommentar:

Luiza sa...

Vilka härliga och annorlunda recept. Så där så man blir sugen på att tillaga själv.Nu när man är i en period då man har tröttnat på att laga mat, och dessutom helt fantasilös, kommer jag gå in på din blogg för att hitta mina "speciella" middagar.
Luiza