2009-06-20

Brassato på svagdricka och rotselleri.

I veckan var jag sugen på brassato.
En rejäl skiva kött, högrev eller märgpipa, brynt och kokad tills mör i en god buljong.

Bryn köttet. Full effekt på pannan. 1-2 minuter på varje sida. Bryn så hårt som nöjligt utan att det blir alltför svart.
Och så fräs löken.
 
 Basen för dagens buljong fick bli en flaska svagdricka. Kraftig maltig smak, inte allt för söt. 
Häll i ett par hackade morötter och ungefär samma volym rotselleri. Eller vad annat roligt man kan komma på att hälla i. Lämna att koka stilla under lock.

När köttet har kokat tillräckligt länge, efter 30-80 minuter beroende på köttet och ens tålamod tar man upp köttbiten. Och skär den i lagoma bitar. Eftersom jag skulle ha pastasås så blev det ganska små bitar.
(Det har hänt att jag har låtit köttet koka för länge nån gång. Då brukar det fungera att hälla lite extra olja på bitarna.)

Såsen fick en ordentlig skvätt grädde och lite tid att koka ihop.

Sen tillbaka med köttet i såsen några sista minuter medans pastan kokar klart.

Sen är det bara att servera.
 

/L

Inga kommentarer: