2009-06-28

Varma dagar, sval sallad

Nu när det är full högsommarvärme, då vill man gärna äta något svalt och fräscht. Så idag blev det en pastasallad till middag.

Jag har nyligen upptäckt konserverad krabba som råvara i matlagningen, krabb-pasta-sallad alltså.

 
Det finns en del vätska i en burk krabba. Den vätskan tänkte jag återanvända som bas för en dressing.
En kastrul med en knapp deciliter "krabb-juice", lite dragon och en hel del senapspulver. Får koka ner lite.
 
Ta denna röra, häll i lite syra (vinäger, citronjuice, t.ex.) och den del olja. Och ett par skedar matlagnings-yoghurt. Det ger ungefär samma "mouth-feel" som majonäs, fast syrligare, fräschare.
Koka pasta, kyl i vatten. Blanda med "guckan".  Smaka av med salt och peppar.
Hacka lite grönsaker, som en tomat och lite lök. Och blanda med pastan. Sen behövs ju lite vanlig sallad. Annars kan man ju inte kalla det sallad.
 
Smakar bäst på balkongen med ett glas svalt vitt vin.
 
/L

1 kommentar:

gitto sa...

Det verkade gott! Synd bara att de varma dagarna är över för den här gången...