2009-07-30

Pasta med sardeller och tomat

Jag har en sardell period just nu. Spännande smak. Salt. Fisk. Kanske "buljong"?
Jag vet inte riktigt. Men gott är det.


En klassisk pasta rätt i Italien verkar vara sardeller och pasta. Och ofta lite till, men bara lite.

Dagens variant har nog lite mycket ingredienser för att vara riktigt renlärigt avskalad.

Först fräsa lite lök (tillsammans med lite grov-malen chili och lite dragon).


Sardellerna såklart. 5-8 stycken.
De blev finhackade och åkte ner tillsammans med löken. (Man kan se små beiga fläckar i bilden.)


Sen, lite krutonger. Jag hade lite bröd som blivit lite torrt. Hacka, bryn lite i oljan.

Tomater. Aldra helst ska man ju ha har hela cocktail-tomater, men hackade vanliga fungerar ganska bra.


(När tomaterna släpper vätska i värmen kommer de torra brödbitarna att ta hand om vätskan. Och hålla resultater ganska torrt.)

 
Puttra ihop lite.
Vänd sedan ner den kokade pastan.
Egentligen borde man ha spagetti till detta. Men jag hade färska Udon nudlar som närmade sig bäst-före, så det blev o-ortodoxt. Fast det fungerade.




Sardellerna sög fast sig till krutongerna. Så när man åt en kom det en dos tomat-sötma blandat med fisk-sältan. Gott! Speciellt med riven parmesan på.

/L

Inga kommentarer: