2009-10-08

crevettes marrine

Jag har varit sugen på vitvins-musslor med pasta ett tag, ända sedan Gitto skrev om det för ett tag sedan. Men hjärtmusslor är lite svårt och få tag på, och det tar lite tid att förbereda. Så jag hittade istället lite räkor i frysen.

Moulles marine fick vara grundinspiration idag. Mjukfräst lök, persilja, musslor kokade i vin, och dessutom kanske lite grädde.

Fast i går var jag på Citygross där de sålde ricottaost riktigt billigt. Så varför inte använda det istället?


Fräs en lök (skivad) tillsammas med några bra kryddor. (Idag blev det timjan och grovmalen chili. Såhär efteråt undrar om inte dragon hade varit en bra idé?)

Rör ner en klick, nja snarast en halv burk, ricotta.


Spä sedan med en deciliter vitvin, eller två. Och häll ner en dos räkor.



Vänta tills vinet kokat ihop en aning. Sen är det bara att hälla ner pastan och låta det koka ihop.



Sen är det ätdags!

/L

Inga kommentarer: