2010-06-11

Långkokat Dafsgårds "Barbequemarinerade kamben"

På Ica fanns det Dafsgårds "Barbequemarinerade kamben" härom dagen. Till halva priset eftersom det var sista dagen. Eftersom jag hade mycket tid hemma, men lite tid till själva matlagningsarbetet, lät färdigmarinerade revben lockande.

Generellt är ju revben roligare om de är vällagade. Alltså som i välkokade revben.
Så jag slängde ner de inplastade revbenen som det var i en kastrull med sjudande vatten. Sen fick de ligga där och guppa i ett par timmar. (Det fanns tydligen lite luft i paketen, dom svällde upp som ballonger!)Sen såg ju iof det inte så aptitligt ut. Jag tror att plastförpackningen inte var så vattentät som jag hoppades. Eller också släppte revbenen galna mängder vatten. Men min plan var ju att koka revbenen hursom helst, eller hur?

Sen hamnade revbenen på grillen. Det var visserligen lite jobbigt att placera dem på grillen, efter kokningen höll revbenen bokstavligen på att falla ifrån varandra.

Väldigt smetiga var revbenen. (Man kan se lite klet som föll av nere till vänster i bild.)


Efter ett tag hade smeten stelnat, blivit något mer "grillaktigt".


Så nu återstår bara själva serverandet.
Jag valde ris och en enkel sallad på lök, tomat och melon.


På paketet beskev revbenen sig som "Revbensspjäll kryddade med chili, koriander, paprika, vitölk, cayennepeppar havssalt och chipotle för extra rökig smak."
Det låter ju kryddigt, som en smakupplevelse.

Njä.
Visserligen är jag lite förkyld så kanske missar jag vissa smaknyanser. Men ändå.
Det kändes som om köttet var spacklat med någon slags snäll barnmat-ketchup. Efter ett tag började cayennen kännas, så helt snällt var det inte. Men inte var det någon upplevelse inte. Synd.

/L

Inga kommentarer: