2011-05-25

Inlagda, grillade revbensspjäll

Nyligen grillade jag revbensspjäll. För mycket revbensspjäll. Så det blev en del över. Några hamnade i frysen, man de andra funderade jag på att göra något annat av, något roligare.
Jag hade en vag idé, borde man inte kunna göra som med strömming. Inlagd stekt strömming, fast på revbensspjäll. Dom brukar man ju äta kalla hursomhelst. Eller hur?



Så dagen efter satte jag igång. Kokade lite ättikslag, kryddade traditionellt (alltså kryddpeppar, lite fänkål och sånt). Ner i en burk tillsammans med lite lök och låt det stå en vecka så smaken hinner gå in.




Resultatet var ganska bra. Smaken var tydligt "inlagd stekt strömming", fast naturligtvis en helt "mouth-feel". Munnen säger kalla revbensspjäll, smaken säger inlagd strömming. 
Roligt, trevligt.
Fast men borde kanske kalla dem "Picklade revbensspjäll". Det låter nästal lite godare...

/L

1 kommentar:

Anonym sa...

Roligt! :)