2013-11-06

Tulips Pulled Pork

Häromveckan gick jag runt på Konsum och hittade en liten pappask i kötthyllan. "Pulled Pork" stod det på asken.
"Va? Finns det färdigt numera?" tänkte jag.
Jaja, det är väl bäst att testa.


Enligt instruktionerna skulle man ta ut steken ut platsförpackningen och stoppa in den i ugnen en halvtimma så den blir varm. Klart!


Så den lilla steken (det såg ut som en bit utskuren bog, men vem vet) åkte in i ugnen.  Medans den värmdes i ugnen hade jag lite tid att göra cole-slaw.


Appråpå cole-slaw.
Jag hittade ett bra tips i somras.
När man gör cole-slaw är tricket att få den strimlade kålen att bli mjuk. Jag har läst om en massa olika idéer. En idé jag testade var att hälla på en massa vinäger (en dl eller mer!)  och salt och sen lägga kålen under tyngd. "Presskål" helt enkelt. (Låt det stå 15-20 minuter.)
Sen är det bara att blanda i lite yoghurt/majonäs och kryddor så är det klart.


Efter halvtimmen var fläskbiten varm och färdig för "pulling."
Och den gick ju utmärkt att dra isär. Långa fina trådar av muskelfiber.


Så, dags att smaka.
Hmm. Jag känner igen smaken.
Lite snäll, lite mjäkig.
Deras specialla kryddmarinaden är flintastekkrydda!
FLINTASTEK!


Så lite desperat började jag rota i kylen för att se vad jag kunde hitta för att rädda denna barnmat. Jag hittade en burk gochujangpasta, salvia och ättika (eller snarast äppelvinäger).


Okej. Nu börjar det smaka lite roligare. Med lite cole-slaw blev det ganska gott.
Och sedan, dagen efter, gjorde jag varma mackor på resterna. Väldans gott med de extra kryddorna och osten.





Så idag blev det alltså en produktrecention. Om du gillar både flintastek och pulled pork är det här produkten för dig. Annars...  Njä.

Inga kommentarer: