2008-08-10

En pastasås med tryffel

Vi bodde en vecka i en lägenhet i Toscana. Lägenheten hade ett litet kök. Fyra gasplattor, gasoltub under diskhon, litet kylskåp, fantastisk utsikt genom köksfönstret.
(Visat nedan, med betoning på utsikten.)

Då vi hade med oss en 2½-åring åt vi de flesta måltider hemma i lägenheten framför på resturang. Så jag ägnade några timmar åt att stå i värmen bredvid gasbrännarna och laga mat. Då de tog lång tid att koka upp pastavatten på de lite trasiga brännarna blev det extra lång tid. Men med värmen från gasen var det ingen risk att frysa. Framåt kvällen gick tempraturen ner till 26-27 grader, så den extra värmen var välkommen.

En kväll lagade jag en pastasås till den tortelloni och tortellini som vi köpt.

Jag hackade och fräste en ordentlig rödlök med lite vitlök, hackade ner ett antal små zucchini (sådär 5-7hg). På bilden har jag lagom hällt i en del grädde och vanlig mjölk.

De varma brännarna. Den högra är lite trasig, en varm gas-stråle skjuts ut rakt åt sidan, inte uppåt!

I mataffären hade vi hittat "Crema de Tartufo". Ungefär färskost med en del tryffel i (över 1%!) och lite tryffelarom. Vi hade brett det på smörgåsar, men det fanns lite kvar till maten. (Man kan se en stor vit klick nere till höger i bilden.)
Pastan kokar
Serverat. Med ett glas Lambrusco.
/L

Inga kommentarer: