2009-07-08

Stekt finhackat kött,

I Hötorgshallen finns ett av mina favorithak för att få en god macka. Gazelle.
De var ursprungligen en marokansk köttbod. Men med tiden har de insett att det var mer lönsamt att sälja maten tilllagad än rå.Så numera säljer de nordafrikansk lunchmat.

Min personliga favorit är macka med kött i. Det finns tre sorters kött. Lammstek som nästan fått smälta i ugnen. Lammkorven merguez. Samt stekt kyckling. Finskuren kyckling, små kuber om 3-5 mm stekt med chili, lök och kryddor.

Jag hade ett sug på något sånt. Men Ica hade inga kycklingar. Det bästa jag hittade var picnic bog. Inte direkt det traditionella köttet i nordafrika, men, men.

Skär ner det kött du hittar till samma storlek som singel, grus.


Jag tyckte dessutom att lite aprikoser skulle vara ett bra tilllägg för lite extra sötma. Köttet och aprikoserna fick fräsas ihop med kryddorna. Först, i oljan, kom den en ordentlig dos chili. Numera använder jag oftast den grovmalda varianten, den är lättast att dosera. Dessutom blev kryddorna ordentliga doser mynta, kanel, korriander och spiskummin.Sen behövs det ju lök, en massa lök.
Hackad så där lagom grovt så den får en trevlig textur i munnen.
Den fick fräsas i woken vid sidan av.Efter ett tags stekning såg det lite tort ut. Så jag bestämmde att en hackad tomat var nog precis rätt. Lite extra vätska. Lite extra sötma och smak.

Till slut blev det en riktigt god middag.

/L

Inga kommentarer: