2009-09-01

Årets första trattkantareller

Igår var jag ute en tur för att se om man kunde plocka kantareller efter regnen under veckan. Första stället jag tittade på är en backe vid Pålamalm som brukar ha gott om trattkantareller på hösten. Och det fanns det nu med. Tydligen har hösten kommit!

Efter rensning blev det lagom till en generös sås.


Gods smaker tillsammans med trattkantarellen är lök och morot. Ta en lök och ett par små morötter och hacka noggrant.
 
Fräs löken och morötterna ihop. När löken börjar bli mjukfräst häll i svampen så den blir fräst den med.
  
När svampen börjar se klar ut, häll i ett par teskedar mjöl så mjölet blir ordentligt uppfräst. Och så i med lite lagom grädde.
Till detta rekommenderas köttbullar på vildsvinsfärs. Gör lagom stora bullar och släng ner i en varm panna så det blir brynta.
  
 Varefter köttbullarna börjar bli brynta, släng in dem i en form och in i ugnen (175 grader) för att bli genomstekta i lugn och ro. (Jag tror det är Tranan som kör detta trick.)
 

Sen är det bara att servera, och njuta!
/L

Inga kommentarer: