2010-08-30

Chorizo con panna - korv är ett halvfabrikat



Jag har fortsatt att använda de korvarna jag köpte som råvara.
Ibland har jag på mitt favvo lunch-pasta-hak ätit Salciccia con panna, alltså gräddkokt korv.
Även om "korv" är något man behöver den använda fusklappen som ledtråd för att förstå. "Köttfärsklumpar i sås" är en mer beskrivande titel, även om den säkert säljer sämre.

Så, en korv. Här en chorizo, skalad och klar.


Efter lite grovjobb med kniven börjar "köttsfärsklumpar" förklara sig...


Sen fräs ihop en god såsgrund. Lök, zucchini och lite sidfläsk.
När det börjar se bra ut, släpp ner köttbitarna, så de kan få en aning av vad som iallafall liknar färg.


Häll på lite grädde och mjölk så det får koka ihop sig lite. Häll ner den kokta pastan i såsen och låt det gotta sig en stund.
Sen servera!



Korv är alltså egentligen ett halvfabrikat.  Något man ska använda att göra mat av.
Att det tagit så lång tid.
/L



1 kommentar:

Anonym sa...

Kallar man korv för halvfabrikat, har man många kunskapsluckor.