I
tisdags var jag med och organiserade en liten jullunch. Vi var ett gäng
som hade plockat fram en någorlunda hyfsat julbord. Rökt lax, skinka,
fårfiol, ägghalvor och sill såklart. Jag hade bidragit med att göra
sillinläggningarna.
Det
var en trevlig lunch, alla åt och småpratade lite sådär som man gör på
sådana tillställningar. Och så blev det lite rester, ganska mycket
rester faktiskt. Så när jag gick hem hade jag med mig en del rester.
Fårfiol, grönkålen som var garnityr och en halv Västerbottenost.
Idag blev det därför jullunch-pizza.
Grönkålen
trodde jag skulle behöva lite förberedande uppmjukning. Så den fick
ligga och sjuda några minuter först. Sen blev den smörslungad en aning
innan pizzan monterades. Pizzabotten, tomatsås, grönkål, lammfiol och
västerbotten. Som en jultallrik, fast mycket godare.
/L
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar