Jag skriver lite löst om mat. Lite som om vi fikade ihop och jag berättar om gårdagens äventyr i köket. Till vardags programmerar jag. Jag skriver mest om mat jag gjort som var intressant på något vis. Något rolig råvara, en spännande idé, som fungerade eller något misslyckande som någon kanske kan lära sig av. Jag skriver inte om all mat jag lagar, bara den som blir en bra historia.
2008-06-03
Grillkväll - hamburgerbröd
Ikväll skulle jag ha grabbarna över. Grilla hamburgare och dricka öl.
Så, hamburgarbröd behövs!
Jag hade en idé om att hälla väldigt lös deg på en plåt och låta dem svälla. Ungefär som amerikanska pannkakor, fast bröd.
Så:
1 st lös väldigt välknodad deg; jäst över dagen:
Sen, stoppa in en plåt i ugnen, 275 grader varma ugnen.
Ta ut plåten, ta en stor sked en ös upp en klump deg och placera på den varma plåten.
Bara in i ugnen igen!
Sen blir de såhär:
Det fungerade ganska bra. Den blev 1-2 cm höga och 6-10 cm breda.
Fungarade bra att dela i mitten och äta hamburgare med.
Resten av grillkvällen blir en annan dag.
Gokväll
/L
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar