2010-01-04

Taylors and Jones The Welsh Dragon Sausage





Dagens korv är "The Welsh Dragon", fläskkött och en noterbar del chili (sambal ölek).
Alltså en lite starkare korv.




Jag hade idén att skära den i skivor, bryna och koka.
Skära var svårt. Dom gör inte korvar hårda, fasta korvar. Om man använder en riktigt vass filékniv så blir fyra av fem bitar snygga och den sista riktigt illa.




Jag kände att kokandet skulle ske i tomatsås. Jag hade en gammal "Tomatsås till pizza" i frysen.

Korvbitarna, frästa, hamnade ner i tomatsåsen och fick koka där en stund. Tills pastan kokat klart.



Sen är det bara att röra ihop korven, såsen och pastan.


Korven var god. Köttig med en ordentlig styrka, tydligt bett. Den brynta ytan gav en bra extra dimension.
Fast det kändes inte som korv längre. När korvskinnet blev varmt krympte den lite och la sig som en midja. Det såg lite ut som om jag hade gjort köttbullar med ett lite snöre i mitten.
Smaken vann över utseendet, fast det är väl det man vill ha?

/L

Inga kommentarer: