Såhär
på sommaren cyklar jag för det mesta till och från jobbet. Det är
trevligt. Man får en nivå av meditativ paus medans man trampar framåt.
Ibland ser man något som fångar uppmärksamheten. Men dom andra gångerna
får hjärnan rulla på fritt. Ofta fångas tankarna av vad jag ska göra när
jag kommer till jobbet, eller vilka problem jag hade olösta när jag
gick hem. Fast ibland tänker jag på helt, helt andra saker.
Idag tänkte jag på bulgur.
När man köper en lunchsallad eller en wrap med bulgur är den nästan
alltid lite rödfärgad. Fast bulgur är ju skalad, krossad vete. Vete är
vit-gult. Hur kan det vara rött?
Ja, det var dagens tanke.
Väl hemma blev det lite surfande och det vanliga skälet verkar vara en aning paprikapulver och nån matsked tomatpure. Som i detta recept. Låter ju nästan enkelt. Och som bra inspiration för en middag.
Hacka
ett ordentlig lök och fräs i en panna tillsammans med en aning chili.
Kanske en hackad morot också om det låter som en bra idé. När löken
börjar se lite blank ut är det dags att hälla ner bulguren så den kan
bli lite brynt också. Efter att bulguren fått lite förstart är det dags
för paprikapulver och en lagom dos tomatpuré.
När
väl paprikapulvret verkar ha absorberats är det dags för lite vatten,
och en buljongtärning. På med locket och vänta en 20-30 minuter.
Sen är det matdags!
/L
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar