2008-07-10

Röra till matjessillen

Idag hade jag ingen ork att fixa middag.
Efter ett tag stod jag med kylskåpsdörren och stirrade.
Efter en stund såg jag en burk matjessill. Matjessill+lök+yoghurt och bröd!
(Jag brukar ha turkisk yoghurt istället för gräddfil.)

Tyvärr visade det sig att min burk yoghurt hade fått kolonisatörer. Små gröna nybyggare. Den åkte i sopporna.

Efter lite funderande kom jag på en helt ny röra till matjessill.

En finhackad tomat.
En halv bruk, hackade oliver med anjovis
En finhackad lök
En del mejram
En klick "vanlig" yoghurt.

Tyvärr blev fotot inte så bra, blixen var för agresiv.
Det var gott till matjesillen!
/L

PS.
I bakgrunden på övre bilden kan man se Edamer-osten jag just öppnat.
Jag har börjat köpa vaxad röd Edam ost till jul. En eller två.
De lägger man sedan längst ner i kylen, och väntar 6-18 månader. Gott!

Inga kommentarer: