2008-07-15

Grillad paprika

Till middag grillade vi. Vi grillade allt utom pastan. (Mest för att vi inte kom på hur man skulle göra det.)

En sak var paprika.

Vi har ett tändrör för grillkolen. I det för-eldar man kolen så den får bra glöd. Varmt, varmt blir det.
När kolet hade börjat brinna ordentligt la jag grill-gallret på. Och grillade paprikan.


Sedan var det bara att låta den ligga på tills skalet svartnat.
Jamie Oliver har tipsat om hur man skalar dem. Lägg varma i platspåse. Vänta 5 minuter och saka för hand sedan.
Tyvärr hittade jag ingen platspåse, jag skalade dem varma istället. (Kändes i fingrarna, men det gick.)

Sen bara skär paprikan i skivor, blanda med finhackad vitlök (kanske riven hade varit bättre) och olivolja. Jätte gott till fläskfilén vi grillade.

/L

Inga kommentarer: