Lite oengagerat gick jag runt på Ica idag och skulle hitat "något till middag".
Det fanns skivad lammbog!
Mmmm. Brasato!
(Alltså, ta en köttbit. bryn (kraftigt). Låt koka klart i vätska.)
Kameran var på idag, så det blir som bildvisning från en släktings chartersemester till Mallorca.
Alltså. Bryn köttet.
Sen, utan för kameran, ta ur köttet ur pannen, i med 400g hackad lök. Fräs.
Tillbaka med köttet.
Häll i vätska. Oftast har man rödvin. Lite sötma och en del syra är vad man egentligen är ute efter. Häll i lite sånt.
Fast lite mer syra och sötma skadar väl inte. Balsamvinäger (billig).
Mer grönsaker.
1) Morot
2) Karl-Johan svamp (torkad). Generösa mängder.
3) Rödbettor
Hackade rödbetor faller ner i panna. (Actionfoto!)
4) Ett halvkilo aubergine. (Ursaltad.)
5) 30-40 min.
Köttet börjar släppa från benen. Nu börjar det bli klart.
Servera!
/L
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar