Jag skriver lite löst om mat. Lite som om vi fikade ihop och jag berättar om gårdagens äventyr i köket. Till vardags programmerar jag. Jag skriver mest om mat jag gjort som var intressant på något vis. Något rolig råvara, en spännande idé, som fungerade eller något misslyckande som någon kanske kan lära sig av. Jag skriver inte om all mat jag lagar, bara den som blir en bra historia.
2008-09-14
Söndagsbrunch
Idag kom jag upp sådär "lagom" för brunch.
Efter att ha rotat i kylskåpet (och rensat ut ett och annat) hittade jag lök, bacon och morötter i blandade färger (gula, orange och rödbets-röda).
Trätta morötter, slanta och fräs. I med hackad bacon och grovhackad lök.
(Morötterna och baconet ska helst ha mera tid än löken. Jag slängde i grejerna varefter jag hackade. Det funkade.)
Som kryddning hade jag en aning "Panang Curry Paste". Såpass lite att det i slutändan var en "hemlig krydd" som ingen kan identifiera.
Till detta steker man två ägg, och njuter med bröd och en ordentlig balja söndags-brunch-kaffe (vanligt kaffe, men generösare mängder).
/L
PS. Ska på kurs nu, "Thailändsk mat 1". Tar med kameran...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar