Först, köttfärs!
För att få lite söt-sur ton började jag med att hacka en ordentlig näve ättiksgurka.
En zoom på det. Man måste tänka på att det ska blir bra matporr.
Forma till stora bollar.
En halvliter passerade tomat. Häll ner de kryddor som är dig kärast. Jag valde mer koriander, kardemumma, kanel, oregano till att börja med.
När det kokar ordenligt, lägg ner frikadellerna. Och på med locket!
Fast idag hade jag ett annat problem att lösa, i kylen hade jag helt enkelt för mycket rotsaker. Jag har inte klarat av att äta dem i samma takt som Årstiderna levererat dem. Så för att minska ner tänkte jag "rotsaker i ugn och pannbiff, typ".
Så, morot, rödbetor, potatis. Krydda med timjan och salt.
In i ugnen. Efter 15 minm i med lite lök också.
Det enda jag missade idag var att fota hur snyggt det såg ut på tallriken.
/L
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar