Jag skriver lite löst om mat. Lite som om vi fikade ihop och jag berättar om gårdagens äventyr i köket. Till vardags programmerar jag. Jag skriver mest om mat jag gjort som var intressant på något vis. Något rolig råvara, en spännande idé, som fungerade eller något misslyckande som någon kanske kan lära sig av. Jag skriver inte om all mat jag lagar, bara den som blir en bra historia.
2008-04-19
Brödvår
Pappa fyllde 70 igår, vi hade mottagning för släkt och vänner. Och serverade kall buffé.
Vi hade gjort upp att mina föräldrar fixade maten och jag såg till att det fanns bröd åt alla.
Så hela våren när jag bakat har jag gjort en extra limpa och frusit den.
I går morse öppnade jag frysen. Tog ut alla limpor jag hade där.
Det blev en ordentlig hög. Och en massa minnes. "Jag minns när jag bakade det här brödet. Hällde deg i en varm gjutjärnsgryta och använde den som brödform." och "Det här var lyckat. En del råg och precis lagom mycket kummin.".
Det var som att titta på foton från förra året, fast annorlunda.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar